Dag 7 - (Zwem) Baddag
2 mei 2025 - Alberobello, Italië
Vandaag zwembaddag!!
Ik heb nog nooit zo’n mooi rustgevend uitzicht gehad bij een zwembad. En laten wij nou ook nog de enige zijn die er liggen. Heerlijk rustig dus.
Al komt er uit de boom naast ons een hoop vrolijk gekwetter van Italiaanse musjes. Ze lijken zich behoorlijk druk te maken. Ik vraag me af waarom. Waar kan een klein vogeltje zich hier nou zo druk over maken?
Misschien is het wel een paringsritueel. Indruk maken op het mooiste vrouwtje van de masseria. Of nemen ze gewoon even de laatste nieuwtjes door. Waar iemand broodkruimels heeft achtergelaten of waar er een nieuwe jager (lees: kat) actief is.
Dat zijn natuurlijk hele belangrijke dingen in het leven van een mus om te weten, want ja, je moet maar zien te overleven in die hitte en de drukte in deze grote boom.
Terwijl mijn gedachten los gaan hoor ik wat gespetter in het water voor me. Het is een musje die in z’n eentje een lekker bad neemt in het ondiepe deel van het zwembad. Ik merk dat ik geniet hoe deze kleine kerel telkens heen en weer hupst om een duik te nemen, weg huppelt, uitschudt en weer een duik neemt. Daar ging waarschijnlijk de hele discussie over. Wie durft er als een eerste een duik te nemen naast dat grote gevaarte (ik).
Het gaat allemaal om perspectief realiseer ik me. Ben je klein? Dan is alles om je heen snel groot. Tenzij je naar de kleinere dingen om je heen kijkt. Dan ben je juist groot.
Ik voelde me heel groot. Hier op deze mooie plek. Maar als mens zijn we net zo nietig als dit kleine musje.
Het musje schudt zich een paar keer goed uit. En vliegt de boom weer in. Ik hoop dat ie ervan genoten heeft.
Ik wel in ieder geval.
Grazie mille musje❤️
Tiny:2 mei 2025Wat een leuk verhaal weer Daan. Er gaat een schrijfster verloren in jou. Ik zag die Italiaanse musjes helemaal voor me. Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben 👍
Vanessa:2 mei 2025Inderdaad, leuk verhaal weer! 😊
Leonie:3 mei 2025Wat een leuk lief verhaal Daan🥰